Vad är Homeopati?

Homeopati är ett naturligt sätt att kicka igång immunförsvaret till egen läkning.

Homeopatiska läkemedel baseras på naturprodukter, (inte syntetiska) och grundar sig i hundraåriga kunskaper. Medlen produceras enligt samma stränga krav och kontroller (GMP) som andra mediciner. Piller innehåller mjölksocker och potentierat verksamt ämne. Droppar innehåller en alkohol lösning och potentierat verksamt ämne. Inget annat! Fritt från bindningsmedel, gluten och färgämnen.

 

Jag anser att ett i grunden friskt och hälsosamt immunförsvar inte tillåter sjukdom att få fäste i kroppen. Men av olika anledningar så blir våra problem dolda för immunförsvaret.

Jag ser immunförsvaret som en bäck som har koll på allt i kroppen, dock kommer det stenar så vattnet forsar runt och då upptäcker inte immunförsvaret problemet som uppstår och kan därmed inte läka det.

 

Exempel:

Om vi tar eksem. Om immunförsvaret inte ser detta och inte kan läka det så kan man välja 2 olika vägar.

  1. Olika salvor med kortison som tar bort klådan och rodnaden. Men inte läker ut grundproblemet.
  2. Gå till en homeopat och göra en utredning på varför immunförsvaret missar läkandet, rätta till det med ett homeopatiskt medel och påbörja ett liv utan eksem.

 

Här kan du läsa mer :
Svenska sidor
www.svenskahomeopater.se

www.dagenshomeopati.se

www.homeopatifrämjandet.se

www.vetenskapenomhomeopati.se

Engelska:
www.hri-research.org

Historiska fakta

Homeopatin är vidareutvecklad och satt i system av den tyske läkaren och farmaceuten Samuel Hahnemann för över 200 år sedan. Homeopati används nu i hela världen, det utbildas ca 12000 nya homeopater varje år i Indien. WHO slår fast att det är det näst mest använda medicinska systemet i världen samt att över 100 miljoner inom EU använder homeopati.